Starmeat

W budowie

Starmeat


Rok
2023
Zakres realizacji
Generalne wykonawstwo
Obiekty
Hala produkcyjna 3500 m2
Miejsce
Koluszki
Klient
Starmeat

Budujemy dla branży spożywczej. W Koluszkach powstaje hala produkcyjna firmy Starmeat

Koniec roku to dla nas intensywny czas, w którym rozpoczynamy realizację kilku projektów. Najnowszym jest budowa nowoczesnego zakładu dla firmy Starmeat Daniel Katowicz, Henryk Ignatowicz Sp. z o.o., jednego z największych producentów mielonego mięsa drobiowego w Europie. W Koluszkach powstaje hala produkcyjna z zapleczem technologicznym o łącznej powierzchni 3,5 tys. To wynik dynamicznego rozwoju działalności naszego klienta, który w najbliższych latach planuje przeznaczyć na nowe inwestycje 80 milionów złotych.

Firma Starmeat rozpoczęła swoją działalność w 2010 r., specjalizując się w produkcji dodatków funkcjonalnych dla przemysłu spożywczego. Po trzech latach działalności skoncentrowała się na produkcji mechanicznie oddzielonego drobiu. Nakłady inwestycyjne w nowoczesną technologię oraz zapewnienie wysokich standardów jakościowych napędziły rozwój przedsiębiorstwa, które dziś jest jednym z największych producentów mielonego mięsa w Europie.

Budowana przez nas hala powstaje w Koluszkach, obok działającego tu zakładu Starmeat. Na powierzchni 3,5 tys. mkw. znajdować się będzie nowoczesna część technologiczna, dwukondygnacyjne biuro oraz maszynownia. Na szczególną uwagę zasługuje hala mroźni wysokiego składowania, do której technologię dostarczać będzie Johnson Controls – wiodący światowy dostawca przemysłowych rozwiązań chłodniczych. Nowy obiekt zapewni także dodatkową przestrzeń do składowania gotowych produktów i przechowywania ich w optymalnych warunkach.

To właśnie z powodu wspomnianej mroźni oraz technologii, jaka będzie w niej zaimplementowana, realizacja tego projektu stanowi dla nas technologiczne wyzwanie. Z uwagi na konieczność utrzymania rygoru temperaturowego musimy zastosować materiały i elementy budowlane, które cechuje nie tylko odpowiednia izolacyjność termiczna, ale także brak przeciwwskazań do kontaktu z żywnością. Podczas takich realizacji kluczowe jest zapewnienie najwyższej jakości wykonania przegród budowlanych, pozbawionych mostków termicznych oraz zapewniających utrzymanie odpowiednich parametrów cieplno-wilgotnościowych.

Ukończenie inwestycji planowane jest na III kwartał 2024 r.

Wizualizacje

en pl
Skontaktuj się z nami
Wyślij szybkie zapytanie

    Dane osobowe
    Dane techniczne

    Tę stronę chroni rozwiązanie reCAPTCHA. Obowiązuje Polityka Prywatności oraz Regulamin Google.